Ön jelenleg a(z) Bölcsészettudományi Kutatóközpont Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Adatbőség vagy adatínség? A sajtótörténet webes forrásai

120

Adatbőség vagy adatínség? A sajtótörténet webes forrásai


Az internetre egyre inkább az információ kimeríthetetlen tárházaként gondolunk. Rengeteg digitalizált történeti forrás érhető el ingyenesen vagy előfizetéssel. Nem minden tartalomszolgáltatás biztosít azonban strukturált adatsorokat, s a sajtótörténet számos fontos kiadványának digitalizálása még várat magára. Hogy mi áll rendelkezésre és mi nem egy átfogóbb számítógépes sajtótörténeti kutatás számára, a Minkó Mihállyal és Parádi Andreával közösen elkezdett „A Nyugat és korszakának hálózata” projekt mentén mutatom be. (Amiről további információ itt érhető el: https://github.com/marothyszilvi/nyugat)

több kevesebb


Az adatbőség zavarai: Sajtótörténeti kutatások és a digitalizáció

Irodalom

sajtótörténet, digitalizáció, Nyugat, Napkelet

6:19

2020. május 12.

Dr. Anna Újváriné Tüskés

2020. május 12.

120
<iframe width="480" height="385" src="//mtabtk.videotorium.hu/hu/embed/37989" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés