Ön jelenleg a(z) Bölcsészettudományi Kutatóközpont Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Kusz Veronika: A Mozart-andantétól a rostélyosig

221

Kusz Veronika: A Mozart-andantétól a rostélyosig


Kusz Veronika: A Mozart-andantétól a rostélyosig: A Dohnányi-interjúk néhány tanulságáról

Bartók terem, 2016. szeptember 8. csütörtök, 10 óra

Az előadás azokba a Dohnányi-interjúkba nyújt betekintést, amelyek a Dohnányi válogatott írásai és nyilatkozatai címmel készülő kötet munkálatai alatt bukkantak fel. Ennek során többek között olyan általános kérdésekre keresünk választ, mint hogy miképp változott Dohnányi nyilatkozatainak stílusa pályájának hat évtizede során, hogyan vélekedett kortársairól, s hogyan ítélte meg saját zongoraművészi tevékenységét és zeneszerzői stílusát, illetve milyen elgondolások vezérelték rádiós és filharmóniai vezetői tevékenységét. Emellett arról is szó esik majd, hogyan memorizált partitúrákat első olvasásra, miért nem kell gyakorolnia bizonyos hangversenyeire, miért gondolta, hogy a rádiófelvétel oly nagyon különbözik a lemeztől, miért látta úgy, hogy az európai kultúra „kiélte magát”, és miért hasonlította nevét egy újságíró a rostélyoséhoz.

http://www.zti.hu/index.php/hu/component/tags/tag/3-tudomanyos-forum

több kevesebb


MTA BTK Zenetudományi Intézet, Tudományos Fórum

Zenetudomány

zenetudomány, Dohnányi

40:53

2016. szeptember 8.

Kukár Barnabás Manó

2016. december 13.

221
<iframe width="480" height="385" src="//mtabtk.videotorium.hu/hu/embed/14674" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>